Ajankohtaista
Kierrätyspuistohankkeen epämääräisyydet
Kierrätyspuistohankkeen epämäärisyydet: kierrätyspuisto -sana, kehätie-kohteen sijainti, kaavoitus ja selvityksen vuorovaikutus vaikeuttivat kohtuutomasti hankkeen seuraamista.
Valtuustolla vaikeuksia päättää kierrätyspuiston varauksesta
Hollolan strategisen yleiskaavan hyväksyntä tarvitsee kolmannen valtuuskäsittelyn kierrätyspuiston selvitysalueen takia.
Kartanon omakotiyhdistys ei väitä mitään, vaan tuo tosiasioita esiin
Kartanon omakotiyhdistys ei väitä mitään, vaan tuo yleiskaavaan antamassaan lausunnossa tosiasioita esiin Hollolan kunnan toiminnasta Lahden seudun kierrätyspuistohankkeessa.
Lahtea suitsutetaan ympäristöpääkaupunkina – julkisivun takana leimuaa riita kaatopaikan hivuttamisesta naapurikunnan puolelle
Suomen Kuvalehti kiinnostui Lahden seudun kierrätyaspuistohankeesta, jonka sijoituspaikaksi maakuntavaltuusto valitsi Hollolan kehätie-kohteen (VE1)
Maakuntavaltuusto hyväksyi jätteenkäsittelyn vaihemaakuntakaavan
Maakuntavaltuusto hyväksyi jätteenkäsittelyn vaihemaakuntakaavan, jonka mukaan Hollolan kehätie-kohde (VE1) on kierrätyspuiston sijoituspaikka
Huoli myös hyönteisistä
Pidetään huoli toisistamme ja myös hyönteisistä.
Kiinteistökohtainen jätehuolto on mökkiläisille pelkkä riesa
Monelle jätteensä hyvin lajittelevalle ja biojätteensä kompostoivalle henkilölle vapaa-ajan asunnon jäteastiat ja ekomaksu tuntuvat turhilta.
Kaatopaikkahanke Hollolassa torpattava
Kaavoitus: Kunta teki kaatopaikkavarauksen kuntalaisten ja valtuuston tietämättä taitavin kaava- ja nimiharhautuksin.
Artikkeli Hollolan Sanomissa 6.3.2019.
Kartanon omakotiyhdistyksen pitkäaikainen pj. Ismo Rauhamäki, aktiivijäsen Matti Tanhuanpää ja yhdistyksen nykyinen pj. Hannu Riihilahti kertovat yhdistyksen aikaisemmasta ja nykyisestä toiminnasta.
Mitä laki sanoo asemakaavan sisällöstä?
Maankäyttö- ja rakennuslain tavoitteena on järjestää alueiden käyttö ja rakentaminen niin, että siinä luodaan edellytykset hyvälle elinympäristölle sekä edistetään ekologisesti, taloudellisesti, sosiaalisesti ja kulttuurisesti kestävää kehitystä.
Kuntalainen voi vaikuttaa
Kuinka paljon tavallinen kansalainen voi vaikuttaa kotikuntansa päätöksentekoon? kysyi ESS:n pääkirjoitus joku vuosi sitten
”Puisto on tavallaan harhaanjohtava” (ESS 11.11.2017)
”Takarivin miesääni muistutti, että puisto on sellainen paikka, minne mennään perheen kanssa piknikille. Hän oli sitä mieltä, ettei vie perheettään sellaiseen puistoon, jota herrat parhaillaan esittelevät” (ESS 4.3.2015). Tässä luodaan katsaus tärkeimpiin termeihin.